Du behöver
2 ½ dl strösocker 100 g vit choklad
1 dl riven mandelmassa 1 påse saffran= 0,5 g
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1 4:del tsk salt
125 g smör
Så här gör du:
Sätt ungnen på 200 grader. Smöra/bröa en form med avtagbar botten. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffranet. Blanda sedan ihop alla de torra ingrienserna (stavning?) tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen. Häll smeten i formen. Grädda i 30-35 min i mitten av ungnen. Kakan ska fortfarande vara kladdig när du har tagit ur ungnen! Serveras gärna kall (ett bra tips är att ställa den utom hus!) Sätt på lite vispad grädde och sedan njuter du!
mmm.... detta är super!
Lycka Till!!

Bild från: www.alltforforaldrar.se
//Emmie Smile ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar